In februari is Jaap Weijenberg toegetreden tot het bestuur, waardoor het bestuur weer uit 13 personen bestaat. Verder is er in het voorjaar vaste buitenverlichting aangebracht op het feestterrein en is in april het volledige programma bekend gemaakt door het verspreiden van het programmaboekje.
Op zaterdagavond 26 april werd het eerste feestweekend gestart met een avond voor de jeugd.
De tent was goed gevuld met 1000 bezoekers die het goed naar hun zin hadden met de band Reflex.
De volgende dag, zondag 27 april was het feest voor jong en oud met de vijfde harmonikadag.
Vele harmonikaspelers uit het hele land kwamen weer naar Empe. Groepen, trio’s, duo’s en enkele solo’s beklommen het podium om hun bijdrage te leveren. Presentator Dinant Nijland en de mensen van de techniek zorgden ervoor dat alles vlot verliep. Aan het eind van de middag volgde een grote finale waarbij alle harmonikaspelers gezamenlijk nog een aantal nummers speelden.
De publieke belangstelling was groot en de kleintjes onderons vermaakten zich goed op het luchtkussen.
Op woensdag 30 april werd koninginnedag gevierd met het Emperfestival. Na de opening met het zingen van het Wilhelmus werd het Emperfestival door presentator Reinout Oerlemans alias Henk van de Brink omgedoopt tot IDOLS 2003. Als jury waren de opa en oma van Jamai aanwezig (Ellen Lammers en Wiljanneke Dwars) en dat er onder de jeugd van Empe idols zijn dat heeft de
jury geweten. Bij de kleuters was de meidengroep K3 erg in trek, maar de film vertolking van Doornroosje en Jonathan door Anne Sarah en Leverne Nijman won de eerste prijs. De jeugd uit groep 3 t/m 6 brachten internationale artiesten ten gehore, zoals Jennifer Lopez en Robbie Williams, maar ook meezingers als “ik heb een toeter op mijn waterscooter” en de pizzahut deden het goed. Hier ging de eerste prijs naar Elisa en Monica Tarallo en Agnes Bosch van Rosenthal met Over and out van M. Kids. Bij groep 7 en 8 is de top artiest Jamai, maar liefs 3 keer staat hij op de planken. De eerst prijs ging echter naar Annemieke Dennekamp, zij vertolkte Genie in a bottle
van Christina Aquilera. In totaal waren er 19 optredens waar het grote publiek van genoot en als dank kregen alle deelnemers een medaille en een zak snoep.
Na het fantastisch optreden van de jeugd was het de beurt van het Eelder Shantykoor. Dit koor begeleid door een zestal muzikanten bracht een grote variatie aan zeemansliederen. Hun veelzijdigheid straalden ze uit door veel solo partijen, show en goede muzikale begeleiding. Tussen hun optredens door werden er maar liefs 7 optredens verzorgd door eigen artiesten. Freddy Mecury, Ronny Tober en Siska Peters, Herbert Gronemeijer, de Tramps, Meat loaf, Martine Bijl en Anouk zij allen maakten er een mooie show van. In de volle feesttent genoot het publiek met volle teugen.
Ook ‘s avonds tijdens het oranjebal m.m.v. Nevermind zat de stemming er goed in bij de vele feestvierders. AL met al waren het drie gezellige feestdagen, met veel publiek.
Op vrijdagmiddag 9 augustus onder tropische omstandigheden opende de kinderen het oranjefeest met het drinken van een oranje sapje. Daarna deden bijna honderd kinderen van 4 tot 16 jaar mee aan de survivaltocht door de jungle van Empe. In de jungle waren naast de natuurlijke hindernissen zoals smalle paadjes, boomstammen over het pad en stapels hout waar over heen moest ook een aantal hindernissen gebouwd, zoals een kruiptunnel, apenbrug over de sloot, een klimnet, een kabelbaan en slingertouw, een steile helling en niet te vergeten de junglebrug over het water en de vlotten. Verder was er een skelter parcour die twee keer onder een waterval doorging die met behulp van een waterkanon door de bomen naar beneden viel. Dit leverde echter een mooi schouwspel op. Moe gestreden kwamen de kinderen over de finish bij de feesttent waar ze verkoeling konden zoeken in een tijdelijk aangelegd zwembad waar trouwens de peuters en kleuters gretig gebruik van maakten. Verder was er veel vermaak met de zweef- en draai- molen, autoscooters, schiettent en de grabbelton van Monika. Aan het eind van de middag
was de prijs uitreiking en gingen alle kinderen met een prijsje naar huis.
De eerste prijzen zijn gewonnen door:
- Anniek Peters, davita Wopereis, Anne Elshof en Noortje Borren bij groep 1 en 2
- Mart Albers, Stijn Groot Boerle, Wijnand van Beek en Jochem Klinkhamer bij groep 3 en 4
- Sibren ten Hove en Edwin Huigen bij groep 5,6 en 7
- Marcel Hissink en Roy Butter bij groep 8
- Rick Massink en Bas Kemink bij 13 jaar en ouder.
‘s avond vanaf 19.00 uur toen de temperatuur iets was gedaald starten 52 fieters met een fietspuzzel tocht uitgezet door Gerrit Massink. De tocht ging door de bosrijke omgeving van Empe. Na menig “instinkertje” te hebben gehad was er koffie met koek bij koffie- en theeschenkerij de Hommel. Daar had men ook de gelegenheid om een liedjespuzzel op te lossen. De tocht werd vervolgd richting Klein Amsterdam en al puzzelend kwam men uiteindelijk weer terug bij de feesttent. Niemand was foutloos, soms zelfs een extra rondje gefietst, maar men heeft wel plezier gehad. De 1e prijs werd gewonnen door Willy en Annet Massink, de 2e door Han en Hentje Koenders en de 3e door Annie en Arie Bleumink. Aansluitend aan de fietstocht was het oranjebal met de groningse band Hooked on Red. De vele bezoekers genoten van de goede sfeer in de tent.
Zaterdagmorgen 10 augustus, opnieuw een tropische dag, loste om half 11 Joop Gierman schutterskoning 2002,het eerste schot voor het vogelschieten. 163 schutters gingen de strijd aan om de nieuwe schutterskoning van Empe te worden. Niemand hield rekening met scherpschutter Jan Hoevers , want hij wist al na 127 schoten de vogel te laten vallen. Iedereen was stom verbaasd. Ook Jan zelf. Maar de vogel lag op de grond. Jan had de vogel op de juiste plek, n.l.
de splitpen geraakt en was hiermee iedereen te slim af. Hij koos zijn vrouw Conny tot koningin.
Het ei was voor Han Koenders, de l. Vleugel voor Raymond Lammers, de r. vleugel na loting voor Waander Zuetenhorst, de staart na loting voor Dinant van de Brink en de kop na loting ook voor Han Koenders.
Bij de jeugd waren wat meer schoten nodig voordat de nieuwe jeugd schutterskoning van Empe bekend werd. Uiteindelijk na 227 schoten was Dick van Gerwen de gelukkigste van de 35 deelnemers. Hij koos Kim Xhofleer als koningin. De l. Vleugel was voor Jaqueline Hagen,de r. vleugel na loting voor Menno Brummelman, de staart voor Robin Franken en de kop ook voor Dick van Gerwen. Rijdens het vogelschieten en ook daarna kon iedereen meedoen aan darten, laserkleiduivenschieten, luchtbuksschieten en handboogschieten. De prijzen hiervoor zijn als volgt verdeeld: 1e Harrie van de Wal 2e Jeroen Stegerman en 3e Jan Willem Boesveld. Het schuttersfeest werd muzikaal opgeluisterd door Mister Free Sense.
Ook het zwembad was weer opgebouwd en bracht de kinderen en hun ouders veel plezier.
Het oranjefeest in Empe werd afgesloten met een oranjebal. In de bomvolle feesttent zweepten de muzikanten van de Mill Street Band de boel goed op.
Het bestuur van de oranjevereniging Empe kan terug zien op twee warme, sportieve en gezellige dagen oranjefeest 2003.