Jaarverslag Oranjevereniging Empe 2004

Al vele jaren organiseert de Oranjevereniging Empe op Koninginnedag een playbackshow voor de kinderen. Sinds enkele jaren is deze playbackshow aangevuld met een culturele middag voor volwassenen. Dit totale programma voor jong en oud heeft de naam Emperfestival gekregen. Koninginnedag Empe is een dag vol gezelligheid.

Om elf uur start de playbackshow. De tent is dan al goed gevuld met ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Vol verwachting wachten ze op de 46 kinderen die  voor hun optreden gaan. Het eerste optreden is van K3. Deze populaire meiden groep treedt maarliefst drie keer op. Frans Bauer heeft wat pech onderweg. Hij staat in de file op de A12, aldus de presentator van de playbackshow Henk van de Brink. Hielke en Sietse nemen plaats in de door hen zelf beschilderde Kameleon. Voor Bob de Bouwer heeft de presentator nog een verrassing. Hij krijgt een kleurplaat van Bob de Bouwer. De winnaar van groep 1 en 2 is Anne Sarah Nijman. Zij speelde de boze fee uit het sprookje van Doornroosje. 

Daarna zijn de kinderen uit groep 3 tot en met 6 aan de beurt. Ook deze kinderen hebben veel aandacht besteed aan kleding en dans. De jury is zeer te spreken over de kwaliteit van de optredens. De eer gaat naar Sabiene Klinkhamer en Davita Wopereis. Deze meisjes dartelden als mooie vlinders over het podium. Het liedje heet het vlindervrouwtje Biezelaar.
   
Na een korte pauze gaat het programma verder met de grotere kinderen. De jury zal aan hen ook hogere eisen stellen. Manu Compen bijt het spits af. Hij heeft zich onherkenbaar verkleed als een blonde dame met blauwe ogen. Een liedje van Bloem. Gelukkig komt presentator Henk van de Brink aan het eind van het programma met de prettige mededeling dat Frans Bauer als nog gearriveerd is. Het bekende liedje van Frans “Heb je even voor mij”, wordt geplaybackt door Alain Knijnenburg. Het publiek geniet van zijn optreden. De publieksprijs is voor hem. 
 
Uitslagen:

groep 1-2:

1. Anne Sarah Nijman-de boze fee
2. Ricardo Knijnenburg, Cindy Boskamp, Lisanne ter Hove, Celeste Fransen, Anouk Albers, Susanne Wopereis, Frederieke van Ee – de trappelzakboogie
3. Eva Klaasen, Aniek Peters, Lotte Westhoff, Leverne Nijman – K3

groep 3,4-5:

1. Sabiene Klinkhamer, Davita Wopereis – Mevrouwtje Biezelaar
2. Karlijn Vredenberg, Sanne Peters Martine Hissink – Atomic Kitten
3. Bas Konijnenberg – Rob Ronald

oudere jeugd:    

1. Manu Compen – Bloem
2. Alain Knijnenburg – Frans Bauer
3. Eveliene Hobbelink, Marlou Peters, Laura Kerkmeijer-Jamilia

Dat Empe niet genoeg kan krijgen van muziek en playbacken blijkt wel, wanneer niet alleen de tent vol zit bij de playbackshow voor de jeugd. Ook voor het optreden van de Oostenrijker Blasius en de plaatselijke artiesten is veel belangstelling. Blasius verzorgt twee optredens. Hij jodelt, kakelt als een kip en loeit als een koe. Op zijn zelf gemaakte instumenten vraagt hij enkele mannen uit het publiek mee te doen aan zijn act. Dit blijkt niet mee te vallen. Onherkenbaar zijn de drie dames van het bestuur. Marion, Wilma en Gerdien hebben zich verkleed als de 3 Jackets. Ze hebben een ongeluk gehad met het autootje. Daarna komen Corrie Konings, Benny Nijman en de vrijgezellen. Deze hollandstalige medley wordt gedaan door Brenda en Erica Pasman, Elise Marsman en Susanne Smies. Jolanda Schouten en Mariska van Ravenzwaay playbacken Nena en Kim Wild. Het slotakkoord is voor Willy en Willeke Alberti; de glimlach van een kind, door Monica Lievenstroo en Gerdien Franken, gevolgd door een optreden van the Bee Gees. Henk Dijkman, Lennart Koote en Wim Vriezekolk doen een optreden van de gebroeders Gibb. Als speciale gast hebben zij Celine Dion uitgenodigd. Simone Dijkman zet een goed optreden neer. Zoals de jury in Idols altijd zegt. De performance is perfect.

‘s Avonds gaat de Koninginnedagviering verder met een Oranjebal in de feesttent m.m.v. de topband P.P.M.. Het bestuur van de Oranjevereniging Empe is zeer tevreden over de Koninginnedagviering 2004 in Empe. De festiviteiten rondom Koninginnedag worden op 1 mei voortgezet met een bandavond. De band Beethoven is bij de jongelui zeer geliefd. De enthousiaste bandleden weten de boel goed op te zwepen. De hele mensen massa deint mee op hun muziek.

Harmonicadag zondag 2 mei 
Op de eerste zondag in mei wordt de jaarlijkse harmonicadag gehouden. Zeer veel harmonicaspeler komen met hun harmonica onder de arm naar Empe. Maar ook veel publiek is deze middag getuige van vele sfeervolle optredens van de verschillende harmonicagroepen. De Oostenrijkse gast Blasius is nog steeds in Empe. Speciaal voor hem speelt de vrije groep enkele 
Duitstalige liedjes. Het bestuur van de Oranjevereniging Empe is zeer tevreden over de Koninginnedagviering 2004.

e-max.it, posizionamento sui motori