Jaarverslag Oranjevereniging Empe 2007

Op 20 januari zijn we het jaar begonnen met een gezellige apres ski avond voor het bestuur en alle vrijwilligers met aanhang. ’t Oortveld was voor deze gelegenheid omgebouwd tot een apres ski hut ten midden van de besneewde bergen en natuurlijk ontbraken de apfelstrudel en gluhwein niet. Zelfs de kleding van de gast-vrouwen en heren en de gasten waren in stijl. Verder genoten we van een heerlijk oostenrijksbuffet en de diverse drankjes.


Begin april is het programma voor 2007 bekend gemaakt met het uitgeven van het programma boekje.

Op zaterdag 28 april beet de Millstreetband het spits af tijdens het Koninginneweekend. Ruim 1200 feestgangers uit de regio wisten de grote feesttent weer te vinden en genoten met volle teugen van de muziek van de enthousiaste bandleden. 

In de vroege ochtend van zondag 29 april wist het bestuur van de Oranjevereniging  Empe de tent om te toveren tot een sfeervol Oostenrijks aangezicht. Het podium zag eruit als een winters berglandschap inclusief een apres skihut. Om 11.00 uur  namen de eerste van de ruim 80 harmonica spelers het podium in beslag. De liefhebbers stroomden massaal toe. Het podium optreden van diverse harmonicagroepen was een groot succes, maar ook buiten waar het zonnetje lekker scheen werd er volop gespeeld en gezongen door de muzikanten. Ook dit jaar waren er weer enkele nieuwelingen uit eigen omgeving waarvan één een wel heel bijzondere harmonica had, deze speelde vanzelf. 

Op Koninginnedag was het weer tijd voor het Emperfestival. Om 11.00 uur werd deze dag traditioneel geopend met het zingen van het volkslied en het Lang zal ze leven voor de Koningin. De Burgemeester van Brummen de heer N. Joosten deed het openingswoord  en wenste alle kinderen veel succes. Ook nu was het podium een Oostenrijks winter-tafereel. De jury bestaande uit Dick, Johanneke en Elza, alias “Hans peter”, “Heidi” en “Gertrude” waren speciaal uit Oostenrijk gekomen. De soms zeer jonge artiesten werden bijgestaan door presentator D.J. Otzi, vertolkt door Henk van de Brink. Dat het playbacken nog helemaal in is bleek uit de grote deelname, 60 kinderen zorgden samen voor 24 optredens op een hoog niveau.  

  • Bij groep 1,2 en 3 gingen Marco Borsato en Lucie Silvas met Every time i think of you vertolkt door Stijn en Nienke Willegers met de eerste prijs naar huis.
  • Bij groep 4 en 5 werd de eerste prijs gewonnen door Anne Elshof, Cindy Boskamp, Celeste Fransen en Anouk Albers met Jumbo jump van Jumbo.
  • Aniek Peters, Rianne van Delen, Davita Wopereis, Ileen Huisman, Melissa de Winkel en Sabine Klinkhamer scoorden het hoogst in de groep 6, 7 en 8 met een act uit de musical de Wiz. Zij wonnen tevens de publieksprijs.

Buiten deze winnaars waren er optredens van o.a Jan Smit, Gordon, Gebroeders Ko, De Toppers, Danny de Munk, Andre van Duin, Chipz, Celine Dion, Shakira, Wolter Kroes, Nick en Simon en Grease.     

Terwijl iedereen nog na genoot van alle mooie momenten van de jeugdige artiesten was het John Enter de bandparodist die de lachspieren weer losmaakte. Daarna was het podium voor de volwassen playback artiesten. John woodhouse, met zijn elektronische accordeon, werd weer tot leven gebracht door Fons Bisseling. Hij zette met zijn act de hele tent op zijn kop. Ook de Zuiderzeeballade van Bennie Jolink en Jan Smit, vertolkt door Maarten Bensink en Remco de boer werd door het publiek met een groot  applaus gewaardeerd. Verder traden op Annie van de gelijknamige musical; Linda, Roos en Jessica; Ramstein en werd er gejumpt.  Tot slot stal de kleine Fleur van drie het hart van alle aanwezigen. Zij en haar papa, Henk van de Brink sloten deze middag af met emotionele liedje “He Monique”.

In de avonduren van Koninginnedag maakte de band Hooked on Red er een geweldig spektakel van. Ondanks dat het maandagavond was hebben bijna 1000 feestvierders genoten van dit Oranje bal. Al  met al was het weer een geslaagd weekend.

Oranje feest 10 en 11 augustus.
Midden in de zomervakantie stond dit feestweekend gepland met vele activiteiten voor jong en oud.  Waaronder een kermis met auto-scooters, een schiettent en een gratis draai- en zweefmolen voor de kinderen. Toch was er geen gebrek aan deelnemers en publiek. Waaruit blijkt dat vele trouwe bezoekers hun vakantie gewoon aanpassen aan het oranjefeest in Empe. 

Op vrijdagmiddag om half twee gingen de eerste kinderen van start door de jungle van Empe Het was een zware overlevingstocht voor 87 deelnemende kinderen van van 4 tot 16 jaar. Allerlei hindernissen in de vorm van boomstammen, touwladders, klimnetten in bomen en over sloten, kruiptunnels over de grond en in de lucht en een crossbaan die met een crossstep gereden moest worden. En natuurlijk werd er ook weer gebruik gemaakt van de vlotten en de junglebrug. Als de kinderen met hun oververhitte koppies  over de finish kwamen stond er een heerlijk koud glas limonade klaar en later nog een lekker ijsje.
Na afloop was er voor alle kinderen een mooie prijs en wie aan één prijs niet genoeg had kon nog grabbelen bij Monika want zij had een hele grabbelton vol met verrassende speeltjes.
De eerste prijzen zijn gewonnen door: 

  • Kim van Ravenzwaay, Nienke Willegers, Rosan Weijenberg en Rens Beuwer bij groep 1  en 2.
  • Nick van Ravenzwaay, Thijs Beuwer en Bas Pasman bij groep 3 en 4.
  • Aniek peters, Sabine Klinkhamer en Ileen Huisman bij groep 5 en 6.
  • Mark Nieuwenhuis en Mart Albers bij groep 7 en 8.
  • Jochem Gerritsen en Bert Jansen  de jeugd van 13 tot 16 jaar.

’s Avonds speelde in de feesttent de band Hike. Deze vier mans formatie wist het publiek vanaf de eerste minuut te laten swingen. 

Zaterdagmorgen half tien : de koffie  en krentenbrood staat klaar als al vroeg de eerste deelnemers in de feesttent  komen om zich in te laten schrijven voor het vogelschieten. Er waren 146 deelnemers die 426 schoten nodig hadden om de vogel naar beneden te halen.
Het beslissende schot kwam van Voorstenaar Erik Nieuwenhuis, nadat zijn vriend Jeroen Vriezekolk voor hem de kop eraf had geschoten en de rest van de romp er nog zo’n beetje bij bungelde. Hij koos zijn vrouw Aline tot koningin. Na de huldiging m.m.v. ”This side up” nam de schutterskoning plaats achter de koningstap en bood iedere medeschutter een biertje aan. Bij de jeugd was het Stephanie Lievenstroo die de kleine vogel naar beneden haalde.  Zij is voor de tweede keer jeugdschutterskoningin en kiest Luuk Kemink tot haar gemaal. 

De rest van de prijzen werden als volgt verdeeld : Bij volwassenen een ei voor Gerrit Kruitbosch en Liesan Vriezekolk, de kop voor Jeroen Vriezekolk, de linker vleugel voor Dick Lievenstroo, de rechter vleugel voor Marthijn Bosvelt en de staart voor Hans Weerdestijn.  
Bij de jeugd was de staart en kop voor Marlies Huigen, de linker vleugel voor Luuk Kemink en de rechter vleugel voor Edwin Huigen.

Na het schietfestijn begon het waterfestijn, gelukkig was het mooi weer en na een demonstratie door presentator Jaap Weijenberg volgden al vlot de inschrijvingen voor de buikschuifsjoelbak. Een flinke aanloop en een ferme duik deed menigeen in het vakje met vier punten belanden. Was men bang voor water en deed men de ogen dicht , dan kwam men in aanvaring met het tussenschot en werden er geen punten gescoord. Jammer voor de deelnemer, maar wel leuk voor het publiek. In de pauze gaf de brandweer Voorst een demonstratie. Een vrijwilliger slachtoffer werd uit een auto bevrijd door het losknippen van het dak. Ook had de brandweer diverse spuitdemonstratie opgesteld en kon ieder met een echte brandweerspuit een brandje blussen. 

‘s Avonds werd het Oranjefeest afgesloten met een perfecte show van de ”Perfect show band. Het was weer een gezellige avond in de volle tent. En zoals in de krant stond vermeld: “Oranjefeest Empe kan al jaren niet meer stuk”

e-max.it, posizionamento sui motori